Ringslynge – hvordan kommer jeg igang?

Vikle: Yaro, Diamonds syet af tidsel.dk

En ringslynge er en vikle, der er samlet i den ene ende af 2 metalringe. Ringene gør at viklen er hurtig at montere i forhold til fx strækvikle og fastvikle.

Anvendelsesmuligheder

Ringslyngens kæmpe fordel er, at den er perfekt til hurtige bæringer – altså hvis du hurtigt skal have dit barn op og  måske også hurtigt ud igen. Det kan fx være, når der skal vaskes tøj eller laves mad.

Der er flere bindingsmuligheder, ringslyngen kan bruges til både front-, hofte- og rygbæring. Barnet skal altid bæres i frøstilling i en ringslynge.

Køb af ringslynge

Der findes et bredt udvalg af ringslynger på det danske marked (selvfølgelig også internationalt). Der er et par ting, som jeg vil anbefale at være opmærksom på:

  • Hvilket stof er viklen lavet af? Jeg vil klart anbefale ringslynger af vikle-stof (vævet stof). Der findes ringslynger af lagen/lærredstof, de er – efter min mening – meget sværere at binde og få til at sidde godt.
  • Hvilken størrelse har ringslyngens ringe? Der findes slyngeringe i 2 størrelser medium og large. Til en ringslynge, så er det klart bedst, at der er ringe, der er størrelse large.
  • Hvordan er ringslyngen syet omkring ringene? Der findes forskellige måder at sy ringslynger på, jeg anbefaler “gatheret at shoulder”, der giver mulighed for at brede stoffet godt ud over skulderen. En anden ting er, at den skal være syet med 3 søm for at sikre, at syningen kan bære barnets vægt.

 

Ringslyngens udfordring

Ulempen ved en ringslynge er, at barnets vægt bæres på én skulder. Det gør at ergonomien for mor (bæreren) ikke er i top, da der bæres skævt. Derfor vil jeg ikke anbefale at bære i ringslyngen i flere timer ad gange – det kan måske gå, mens baby er nyfødt og næsten ikke vejer noget. Men 5-6 kg og derover bliver en fordring.

Kom godt igang!

Der er to trin, når ringslyngen skal tænmes:

  1. At tråde ringslyngen
  2. At få baby til at sidde godt


Trådning af ringslyngen

Når du køber ringslyngen, så modtager du et ca 2 meter langt stykke vikle-stof med ringe i den ene ende. Før du kan sætte babyen i ringslyngen, skal du have lavet en lille pose ved at føre halen gennem de to ringe og tilbage af den første ring.

Det er vanskeligt at beskrive med ord, derfor vil jeg henvise til wrapping Rachel’s video, der viser det så fint.

 

Placering af baby i ringslyngen

Som nævnt tidligere så skal baby altid sidde i frøstilling i ringslyngen. Igen det er meget svært at forklare, så jeg henviser til wrapping Rachel’s videoer, der er både en til nyfødte og lidt større børn.

 

Troubleshooting ved ringslyngen

Det er altså ikke altid, at det lykkes i første forsøg at få baby til at sidde godt i ringslyngen.

Der er en række udfordringer, som de fleste nybegyndere oplever:

  • At lave et godt sæde
  • At stramme gennem ringene
  • At få vægten godt fordelt over hele ryggen

Derfor vil jeg anbefale at gennemse Jesse Owens video, hvor hun kommer med fantastiske tips til at indgå disse udfordringer.

Der er lukket for kommentarer.